Informatie over de organisatie CWO

cwo logo

CWO JEUGDZEILEN

Link naar CWO http://www.cwo.nl/content.asp?id=93

De Stichting CWO (Commissie Watersportopleidingen) is een samenwerkingsverband van de ANWB, Hiswa-vereniging en het Watersportverbond.

De stichting heeft als doel een uniform diplomasysteem voor vrijwillige vaaropleidingen in te richten en in stand te houden. Zo zijn er opleidingen en diploma’s voor bijna elke watersportdiscipline.

Op dit moment geeft Zeilvereniging de Waolenwiert zeillessen met een CWO diplomalijn in de volgende disciplines: Jeugdzeilen eenmans I / II / III

We beschikken ook over CWO-gediplomeerde instructeurs voor andere disciplines, maar bieden momenteel geen reguliere CWO-zeilcursus hiervoor aan.

CWO Jeugdzeilen I

Deze cursus is bedoeld voor personen die nog nooit gezeild hebben. Tijdens de opleiding worden de beginselen van het zeilen bijgebracht. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals: “ op- en aftuigen, het sturen, de  bediening van de zeilen, overstag gaan “. Daarbij aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden: een rustig vaarwater en matige wind tot en met windkracht 3 Beaufort.

CWO I (Eisen)

CWO Jeugdzeilen II

Deze cursisten worden verondersteld de beginselen, zoals hierboven vermeld bij CWO Jeugdzeilen I te beheersen. Toevoeging bij CWO II JZ zijn manoeuvres zoals opkruisen, aankomen hogerwal etc., en aangevuld met theorie. Alles onder redelijke omstandigheden, niet te druk vaarwater tot en met windkracht 4 Beaufort.

CWO II (Eisen)

CWO Jeugdzeilen III

Het diploma omvat uiteraard de basismanoeuvres van CWO I/II JZ als ook gevorderde manoeuvres zoals aankomen lagerwal, bijzondere vaartechnieken en beginselen van het wedstrijdzeilen. Dit alles onder redelijke omstandigheden tot en met 5 Beaufort. De theorie sluit bij het gevorderdenniveau aan. CWO III (Eisen)

Voor meer informatie over CWO en Jeugdzeilen kunt u terecht bij CWO.nl of CWO Jeugdzeilen.

Download hier:

Bekijk eens het filmpje:

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *