Nieuws-oud

Eigenaar botenterrein

In het voorjaar van 2019 is de Waolenwiert eigenaar geworden van het terrein. Wethouder Piatek onthulde daarbij het nieuwe welkomstbord.

Nu de Waolenwiert eigenaar is, kunnen we met groot enthousiasme verder met het verder ontwikkelen van het terrein. De vereniging is nu voor de toekomst verzekerd van een mooie plek gelegen aan het grindgat voor alle watersportactiviteiten.

De aankoop is tot stand gekomen dankzij de medewerking van de gemeente Eijsden-Margraten, Stichting Waarborgfonds Sport, Rabobank, VHN Notarissen Maastricht, Jachthaven Portofino en de familie Sondagh. 

Opruimactie Maas-Eilanden

Enkele leden van de Waolenwiert samen met het team van “Eijsden-Margraten Cleanup” een klein gedeelte van de Maas opgeruimd. De eilandjes ter hoogte van het veerpontje waren behoorlijk vervuild met materiaal dat was blijven hangen na het hoogwater.
Het was intensief werk, dat met veel geduld uitgevoerd werd. Het resultaat was goed. We hopen dat de ouders van de kleine kuikens op het eiland ook blij zijn met het resultaat! Na een stormachtige terugtocht zijn we weer veilig in de haven aangekomen.

Een mooie samenwerking met Eijsden-Margraten Cleanup (www.eijsdenmargratencleanup.nl)

13 april 2019 Clubkampioenen 2018 bekend

Op zondag 13 april werd het begin van het zeilseizoen aangegrepen om de clubkampioenen van 2018 te huldigen. De eindstand is bepaald op basis van de uitslagen van de in 2018 georganiseerde zeilwedstrijden.

Sandra Beurskens (tweede van links) is de kampioene in de open klasse, Arend te Velde (rechts) is onze kampioen Catamaran; met Lucien Vleugels (links) als goede tweede. Veerle Nienhuis (tweede van rechts) is kampioene RS Feva. Sascha de Boer is de kampioen in de optimistenklasse (kon helaas niet bij de fotoshoot zijn).

1 Januari 2019 Nieuwjaarsduik

Op dinsdag 1 januari hebben leden van de zeilvereniging als onderdeel van de koud water training een nieuwjaarsduik gemaakt. Waar het bij het zeilen de bedoeling is om uit het water te blijven, is nu gekozen voor een duik in het koude water. Tot grote tevredenheid van de coach heeft iedereen de oefening naar tevredenheid uitgevoerd.

 

 

28 oktober 2018
Uitslag CW 7 toegevoegd en eindklassement

20 oktober 2018
Nog 2 weken dan einde van het seizoen.

7 Oktober

GESLAAGD VOOR HET ZEILDIPLOMA
Zondag 7 oktober was het een spannende dag voor de deelnemers aan de zeilcursus van de zeilvereniging de Waolenwiert. In het afgelopen half jaar was er door de cursisten veel gelezen en gevaren om te leren zeilen. Nu was er eindelijk genoeg wind om aan de examencommissie te laten zien dat ze de boot goed onder controle hebben. Het resultaat was een heleboel geslaagden. Van harte gefeliciteerd!! Met dank aan alle instructeurs en helpers.