Wedstrijdzeilen CWO-Oud

4-6 Clubwedstrijden als onderdeel van de CWO-jeugdzeilcursus

Als je al echt goed Optimistwedstrijd kunt varen, ervaar je dit:

https://www.youtube.com/watch?v=xW9L5uuQho0

De clubwedstrijd-data staan onder het kopje ‘wedstrijdzeilen’.

De CWO-cursist begint elke clubwedstrijd om 10.00 uur.
Je krijgt dan een korte les over het wedstrijdzeilen. Om 11.00 is de briefing voor alle stuurmensen die wedstrijd gaan varen, dus jullie ook.

De start voor alle boten, ook Optimist-A en Optimist-B is om 11.30 uur, behalve de start voor de Optimist-C wedstrijd. Deze is 5 minuten daarna. Dit omdat het wedstrijdbaantje voor de Optimist-C korter is. En ook het verschil in snelheid , vooral bij de start, kan te groot kan zijn.

Met  de zeilwedstrijd van de Optimist-C vaart begeleiding mee in een aparte boot, we noemen dit de begeleidersboot. De begeleider helpt je, als je echt een probleempje hebt, bijvoorbeeld dat je spriet is losgeschoten. En ook, en dat geldt officieel ALLEEN voor de Optimist-C, helpt de begeleider je ook als je te ver achterin het veld blijft of met het trimmen van je zeil bijvoorbeeld. Er is ook altijd een rescueboot paraat met de zeilwedstrijden
In principe varen de Optimisten 2 manches/dag en de zogenaamde ‘grote-boten’ 3 manches. Rond 13.30 uur-14.00 uur zal de prijsuitreiking voor de Optimisten zijn.

Voor de zomervakantie doen de CWO II- en CWO III cursisten mee met de zeilwedstrijden. Na de zomervakantie varen de CWO I-cursisten ook mee, omdat ze ook al best kunnen zeilen.

Wil je weten wie er eigenlijk voorrang heeft? Kijk eens hier:

De startgids voor wedstrijdzeilen

www.optimist.nl/wedstrijdzeilen/regio

http://www.united4sailing.org/

Veel plezier,

De wedstrijdcommissie 2019: Michiel, Hendrik-Jan, Ivo en Oda.

Klik HIER voor informatie over puntentelling