Uitslagen Clubwedstrijden-oud

Definitief Jaarklassement 2019

Van de zeven clubwedstrijden, dit is al inclusief  een reservedag in 2019 zijn er liefst 5 afgelast voor het grote veld vanwege windstilte. EN de Optimisten hebben slechts 1 wedstrijddag kunnen varen.  Ook de extra reservedag voor de Snertcup kon niet gevaren worden. We hopen in 2020 op beter zeilweer op deze geplande dagen.

Zie hier het eindklassement 2019: Eindklassement 2019.

Het criterium dat er minimaal 3 wedstrijden gevaren moeten zijn om mee te dingen in het eindklassement is met uitzondering voor het jaar 2019 komen te vervallen. 

CW5:  29 september  2019

De weersvoorspellingen  waren 6-7 Bft, dus de Optimistenwedstrijd was al daags ervoor afgelast. Het grote veld meldde zich met 2 RS Feva-damesteams, 1 Splash, 1 Laser en 1 Solo en 3 Cats. Regen, kou en enorme vlagen, vooral voorbij de monding van de Maas richting naaktstrand. Windrichting ZZW, dus de baan werd grindgatlengte, na eerst upwind vanaf de start bij het dagstrand. Pim was  nieuw bemanningslid bij Harm, zij behaalden de tweede prijs ook nog eens!  Vooral de RS Feva dames waren stoer, soms werden ze verrast en sloegen om, en voeren stoer weer verder.  Slechts 5 boten hebben twee manches gevaren, zie uitslagen lijst. Murk als nieuweling bij de wedstrijdleiding was doorweekt en heeft de langste sleep van de Waolenwiert-geschiedenis mogen uitvoeren, van naaktstrand terug naar de club.

Klik hier voor de uitslagen CW5:  CW5_2019.29.09.2019

CW4:  25 augustus 2019

Het grindgat bleek weer een waterspiegel. De wedstrijden voor het grote veld werd deze dag afgelast,  De Optimisten hebben onder leiding van Veerle een hele leuke estafette in de Optimist genoten. De uitslag telt helaas niet mee in het -zeil-klassement.

CW3: 10 juni 2019

Het grindgat bleek een waterspiegel. Alle wedstrijden zijn deze dag afgelast.

CW2: 19 mei 2019

Zonnig, 18 graden Celsius en 1 Bft. Prima voor een Open Dag zoals vandaag en voor de eerste wedstrijd voor de CWO2-cursistjes. De wedstrijd voor het grote veld werd uiiteraard wel afgeblazen.

De Optimistjes kregen hun eerste introles van de nieuwe junioren-in-opleiding Veerle en AnneMichelle. Daarna gingen de 6 bootjes het water op. Eerst een oefenwedstrijd en de tweede wedstrijd voor het echt: wrikken, botsen, boeien raken…het leidde tot strafrondjes en protesten. De derde manche ging vlekkeloos. En met het omslaan met de bootjes met dit warme weer werd hun eerste wedstrijddag afgesloten. De commissieboot had vandaag ook de kinderen van de Maastrichtse wethouder Sport aan boord, en zij hielpen ook mee met de prijsuitreiking: des te sjieker zo’n eerste wedstrijddag voor de kleintjes.

Dank aan iedere deelnemer, ook aan Veerle en AnneMichelle voor hun superleuke en goede begeleiding en aan Bart. 

Oda

Klik hier voor de uitslagen 2019CW2: 2019CW1en2 – CW2 19.05.2019

CW1: 14 april 2019

Best frisjes, 10 graden Celsius, bewolkt en matig zeilweer 2-3 Bft. Mede daarom slechts/toch nog  10 enthousiastelingen verdeeld over 8 boten. Met doorstart zijn er twee manches gevaren: gewoon upwind-downwind met gate. De commissie had materiaalpech,en ook sommige zeilers moesten nog wennen aan allerlei.  Weer leuk en geslaagd. Met verdiende winnaars. We hopen op een veel groter veld volgende keer, alhoewel, sommigen voeren elders in het land een hevige strijd… we zijn benieuwd naar hun resultaten. 

Ook namens Michiel en Ton (en Bart en Jim als support),

Oda

Klik hier voor de uitslagen 2019CW1:

2019CW1 – CW1 14.04.2019

Jaarklassement

De prijsuitreiking van 2018 heeft vrij laat plaats gevonden, op 14 april 2019. Per zeilklasse worden de medailles voor de 1e/2e/3e prijs uitgereikt. De clubkampioen/klasse ontvangt de wisselbeker en er is een aanmoedigingsbeker voor de Jeugd: de Jeugdkampioen. De zeilklasses zijn: OpenKlasse, Catamaran, RSFeva, Optimist.

Clubwedstrijden 2018

We hadden voor 2018 welliefst7 CWs (clubwedstrijden) gepland, en er zijn er 6 gevaren. Dankzij 9 vrijwilligers was dit weer mogelijk. Het was een  jaar met mooi weer en 2-3 Bft.  Nieuwe boeien en gewichten en een nieuwe rescueboten-helling maakten het voorbereidende werk ook stukken makkelijker.  Voor 2019 gaan we graag zo door, met hopelijk nog meer deelnemers, ook van buiten de club.

Toevoeging eindklassement 2018:

Zoals voorgaande jaren kennen we een extra prijs toe aan de beste JEUGDzeiler/zeilster,  10-18 jaar.

Gekeken wordt naar de aantal gevaren manches en de eindposities daarvan. Voor 2018 is de JEUGDKAMPIOEN Veerle Nienhuis in RS Feva: proficiat!

  1. Veerle Nienhus -RS Feva

  2. Sascha de Boer – Optimist

  3.  Olivia Verburg – Optimist

EINDKLASSEMENT  2018,   klik hier

Dank aan de wedstrijdzeilers en natuurlijk ook de wedstrijdcommissie van dit jaar: Ivo, Michiel, Henk-Jan, Nancy, Lucette, Murk, David, Jim en Harm.

Oda Neijens

Wedstrijdcommissie :  wedstrijdzeilen@waolenwiert.nl