Jeugd

CWO-jeugdzeilcursus in de optimist
Voor jeugdzeilers (tussen de 8 en 14 jaar) biedt de Waolenwiert de CWO I / II / III zeilcursus aan. De cursus omvat zes zeillessen en vier clubwedstrijden inclusief theorielessen en zeilkamp (op eigen terrein). Aan het einde van het seizoen doe je een praktijk- en theorie-examen. Je kunt gebruik maken van een huur-optimist van de vereniging of je kunt leren zeilen in je eigen bootje. Elke groep bestaat uit 6 á 7 kinderen.

Een les duurt drie uur is meestal op een zondagochtend van 10:00 tot 13:00 uur. Na de zomer (dus als je al goed hebt leren zeilen), mag je als CWO I cursist meedoen aan de clubwedstrijden. Voor CWO II en III geven we korte wedstrijdlessen voorafgaand aan de clubwedstrijden, dit is een vast onderdeel van je cursus. Voor data zie agenda.

Jouw vorderingen worden per les en clubwedstrijd bekeken en genoteerd. Zo weten we de volgende keer wat je al kunt en waar je extra aandacht aan moet besteden om je diploma te behalen. Het is handig en leuk als je ook zelfstandig gaat zeilen; hoe meer zeiluren je maakt, hoe beter en sneller je leert zeilen.

Theorie
Vóór elke les leer je thuis de theorie zodat we tijdens de les zoveel mogelijk het water op kunnen. CWO I- en CWO II-cursisten krijgen een jeugdzeilboekje op de bootcontroledag. Zorg ervoor dat je boot tijdens deze dag helemaal in orde is.
CWO III-cursisten zorgen zelf voor een exemplaar van het boekje “Optimist Zeilen” van Karel Heijnen, ISBN 9789064106477. Opgeven voor de CWO-jeugdzeilcursus kan via het inschrijfformulier. Heb je een vraag of wil je meer informatie? Mail dan naar zeillessen@waolenwiert.nl

Onze instructeurs voor de jeugdlessen
Lesgeven aan kinderen is een vak en daarom hebben onze instructeurs minimaal het CWO I2 JZ-diploma. De examinator van de Waolenwiert heeft altijd het CWO I3 JZ-diploma. Onze junior-instructeurs-in-opleiding zijn vaak zelf (als kind) bij de Waolenwiert begonnen met zeilles en zij weten nu met veel enthousiasme nieuwe zeilertjes te winnen voor deze sport.

Kleding
Natuurlijk is een goede voorbereiding belangrijk. We adviseren je voor het volgende te zorgen: een (kort) neopreen zeilpak, waterschoenen, een windjack en/of een spraytop en een zwemvest. Vanaf CWO II heb je zeilhandschoenen nodig.

Zeilkamp
Twee dagen op kamp op het terrein van de Waolenwiert. Zet je tentje maar op en het avontuur kan beginnen! Natuurlijk krijg je zeilles en ook zullen we andere sporten en spellen doen in en om het water. Lekker samen zeilen, eten, lol maken en (een beetje) slapen. Het weekend (voor datum zie agenda) is inclusief bij je zeilcursus. In dit filmpje zie je een impressie van het zeilkamp van 2013. Als je al kunt zeilen (en dus geen lessen meer volgt) en een eigen bootje hebt, is deelname aan het zeilkamp mogelijk tot 16 jaar. Je krijgt dan wedstrijdtrainingen i.p.v. zeilles. Aanmelden kan via zeillessen@waolenwiert.nl

Clinics (wedstrijdtraining)
Als je wilt leren om een wedstrijd te varen (en te winnen), dan kun je je meedoen met een clinic. Dit is voor iedereen tot 18 jaar met een CWO III- diploma. Je vaart in je eigen boot (optimist, splash, rs feva of laser). Data en tijden worden bekend gemaakt via de agenda en de nieuwsbrief van de Waolenwiert. Doe je mee? Stuur een berichtje naar zeillessen@waolenwiert.nl en zorg dat je klaar staat met je boot opgetuigd aan het water. Veel succes!